Ontdek onze proeverijen

Een wijnproeverij is een geweldige manier om met vrienden, familie, collega’s of buren op  wijn ontdekkingstocht te gaan.  De mogelijkheden zijn divers: een informele proeverij met vrienden, een educatieve ervaring  of ter ere van een speciale gelegenheid.

Type proeverij  

Dit kan bijvoorbeeld een focus zijn op wijnen uit een specifieke regio, druivensoort, wijnstijl, of een verticale proeverij van wijnen van hetzelfde wijnhuis. Samen kijken we wat een leuk thema is voor jouw proeverij. Wij zullen dan kwalitatief goede wijnen selecteren die passen bij jouw thema.

Verloop van een proeverij

We zullen een mooie opbouw maken voor de te proeven wijnen. We gaan leren proeven en vertellen over de regio, de druif, het wijnhuis,  bijzonderheden over de productie of rijping en hoe de wijn ruikt en smaakt. Met ons proefformulier kan je notities over de aroma’s, smaken en textuur maken voor elke wijn.

Plaats van de proeverij

Wij organiseren regelmatig proeverijen op een locatie in het centrum van Eindhoven. Je kan je hiervoor inschrijven. Ook kan een proeverij bij jou thuis, of een locatie waar jij voor zorgt, plaatsvinden. 

Thema's voor een proeverij

Landen- of regio-specifiek

Focus op wijnen uit een specifiek land of regio, zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Californië, of zelfs specifieke regio’s binnen die landen, zoals Bordeaux, Toscane, Rioja, Napa Valley, etc. 

Ontdekkingen uit onbekende wijnregio’s

regio’s die niet zo vaak in de schijnwerpers staan, maar wel interessante en kwalitatief hoogwaardige wijnen produceren. Denk aan regio’s buiten de traditionele wijnlanden zoals Slovenië, Hongarije, Libanon en Griekenland.

Druivensoorten

Verken wijnen gemaakt van een specifieke druivensoort, zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Sauvignon Blanc, Riesling, etc. Je kunt ook een vergelijkende proeverij doen met dezelfde druif uit verschillende regio’s.

Biologische, biodynamische of natuurlijke wijnen

Ontdek wijnen die volgens biologische, biodynamische of natuurlijke methoden zijn geproduceerd. Bespreek de impact van deze methoden op smaak en duurzaamheid.